makaron Bolognese w powolnej kuchence

makaron Boloński w powolnej kuchence?! To możliwe! Zobacz przepis! Zawsze jestem otwarta na innowacje i uwielbiam eksperymentować w kuchni. Kupując tak niezastąpioną rzecz, jak Multicooker, gotuję w niej prawie wszystko! Ostatnio nauczyłem się gotować nawet makaron Bolognese. Wszystko jest bardzo proste i wystarczająco szybkie!
sigaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 5 g
tłuszcze 24 % 5 g
węglowodany 52 % 11 g
107 kcal
IG: 9 / 91 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

rozpocznij gotowanie makaronu od przygotowania składników:

1) Zrób mieloną wołowinę;

2) obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek;

3) pokrój pomidory w drobną kostkę.

wlej oliwę z oliwek do miski multicookera, ustaw program " SMAŻENIE "na 25 minut, wyślij cebulę i czosnek do miski, naciśnij przycisk" Start " (nie zamykaj pokrywy).

smaż warzywa przez 5 minut i dodaj mięso mielone do miski. Smaż mięso mielone, mieszając, przez kolejne 10 minut.

dodaj puree pomidorowe, posiekane pomidory, sok z cytryny, sól, przyprawy i cukier do mielonego mięsa. Nie zapominając o mieszaniu, gotuj do końca programu.

powstały sos wlać do przygotowanej miski. Opłucz miskę multicookera, wlej tam wodę, sól, zamknij pokrywkę, ustaw program " makaron "na 10 minut i naciśnij przycisk"Start".

po sygnale dźwiękowym ostrożnie otwórz pokrywkę, wyślij pastę do wody i delikatnie wymieszaj, zamknij pokrywkę.

po zakończeniu programu wrzuć makaron do durszlaka.

podawaj makaron z sosem i ziołami w porcjowanych talerzach.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (stek) - 189   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (rostbef) - 381   kcal/100g
  • Spaghetti - 338   kcal/100g

Podobne przepisy