skład / składniki
metoda gotowania
rozpocznij gotowanie makaronu od przygotowania składników:
1) Zrób mieloną wołowinę;
2) obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek;
3) pokrój pomidory w drobną kostkę.
wlej oliwę z oliwek do miski multicookera, ustaw program " SMAŻENIE "na 25 minut, wyślij cebulę i czosnek do miski, naciśnij przycisk" Start " (nie zamykaj pokrywy).
smaż warzywa przez 5 minut i dodaj mięso mielone do miski. Smaż mięso mielone, mieszając, przez kolejne 10 minut.
dodaj puree pomidorowe, posiekane pomidory, sok z cytryny, sól, przyprawy i cukier do mielonego mięsa. Nie zapominając o mieszaniu, gotuj do końca programu.
powstały sos wlać do przygotowanej miski. Opłucz miskę multicookera, wlej tam wodę, sól, zamknij pokrywkę, ustaw program " makaron "na 10 minut i naciśnij przycisk"Start".
po sygnale dźwiękowym ostrożnie otwórz pokrywkę, wyślij pastę do wody i delikatnie wymieszaj, zamknij pokrywkę.
po zakończeniu programu wrzuć makaron do durszlaka.
podawaj makaron z sosem i ziołami w porcjowanych talerzach.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (stek) - 189 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (rostbef) - 381 kcal/100g
- Spaghetti - 338 kcal/100g