klopsiki mielone w powolnej kuchence

obfite klopsiki to najlepsze rzeczy do zrobienia na lunch! Dziś na obiad przygotuję klopsiki wieprzowe, zapraszam chętnych do przyłączenia się i wspólnego gotowania! W tym celu użyję gotowego mięsa mielonego, aby skrócić czas przygotowania. Możesz zrobić własne mięso mielone z wieprzowiny :)
KsyunczykAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 9 g
tłuszcze 52 % 17 g
węglowodany 21 % 7 g
225 kcal
IG: 14 / 86 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

myjemy ryż, wkładamy do rondla, napełniamy zimną wodą i gotujemy do miękkości.

obierz cebulę, drobno posiekaj, usmaż na oleju słonecznikowym.

włóż mięso mielone, gotowany ryż, smażoną cebulę do miski. Tutaj rozbijamy jajko, dodajemy sól i pieprz, mieszamy powstałą masę i formujemy z niej klopsiki o pożądanym rozmiarze i kształcie.

wkładamy je do miski multicookera, wlewamy trochę wody (wystarczy 200 ml), wybieramy program "duszenie" i ustawiamy czas gotowania na 40 minut.

podawaj na gorąco, uzupełniając ulubionym dodatkiem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Okrągły ryż - 330   kcal/100g
  • Mielona wieprzowina - 263   kcal/100g

Podobne przepisy