klopsiki mielone w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
myjemy ryż, wkładamy do rondla, napełniamy zimną wodą i gotujemy do miękkości.
obierz cebulę, drobno posiekaj, usmaż na oleju słonecznikowym.
włóż mięso mielone, gotowany ryż, smażoną cebulę do miski. Tutaj rozbijamy jajko, dodajemy sól i pieprz, mieszamy powstałą masę i formujemy z niej klopsiki o pożądanym rozmiarze i kształcie.
wkładamy je do miski multicookera, wlewamy trochę wody (wystarczy 200 ml), wybieramy program "duszenie" i ustawiamy czas gotowania na 40 minut.
podawaj na gorąco, uzupełniając ulubionym dodatkiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Okrągły ryż - 330 kcal/100g
- Mielona wieprzowina - 263 kcal/100g