skład / składniki
metoda gotowania
1. Najpierw umyj mięso, a następnie pokrój na kawałki, włóż do miski Multicooker. Dodaj sól do mięsa, wzbogacaj suchymi przyprawami (możesz nawet wziąć specjalne "do szurpy" lub na przykład "do pilawu").
2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, ułożyć na mięsie.
3. Paprykę (czerwoną) obrać z nasion, opłukać i pokroić w cienkie paski.
5. Obierz marchewki, pokrój w duże kostki. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w dużą kostkę .
6. Włóż wszystkie przygotowane warzywa do miski multicookera do mięsa i cebuli, dodaj lavrushkę i koncentrat pomidorowy, a następnie wlej wodę.
7. Obierz czosnek, dodaj do miski do pozostałych składników (nie musisz go siekać, włóż całe goździki).
8. Gotuj pod zamkniętą pokrywką przez godzinę, korzystając z programu "duszenie", ale nie zapomnij dodać papryki na 5 minut przed końcem i jednocześnie spróbuj soli (jeśli nie wystarczy, dostosuj).
9. Po sygnale pozostawiamy szurpę do potu w multicookerze, bez otwierania pokrywy, przez 10 minut za pomocą programu"ogrzewanie".
teraz ułóż shurpę na talerzach, posyp posiekanym koperkiem na wierzchu i jedz dla zdrowia!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g