Shurpa wołowa w powolnej kuchence

zupa kempingowa w Warunkach domowej kuchni to wspaniałe danie! Wcześniej nie doceniałam shurpy, ale na próżno! Niedawno ugotowałem i zakochałem się w tej zupie. Jest niezwykły, wszystkie warzywa są grubo posiekane, mięso dodaje sytości i smaku. A jeśli gotujesz w powolnej kuchence, to ogólnie piękno: wrzuciłem wszystkie warzywa, nacisnąłem przycisk i poczekaj, aż zadzwoni do jedzenia)
saga♫♪♫♪Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 4 g
tłuszcze 14 % 1 g
węglowodany 29 % 2 g
34 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

1. Najpierw umyj mięso, a następnie pokrój na kawałki, włóż do miski Multicooker. Dodaj sól do mięsa, wzbogacaj suchymi przyprawami (możesz nawet wziąć specjalne "do szurpy" lub na przykład "do pilawu").

2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, ułożyć na mięsie.

3. Paprykę (czerwoną) obrać z nasion, opłukać i pokroić w cienkie paski.

5. Obierz marchewki, pokrój w duże kostki. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w dużą kostkę .

6. Włóż wszystkie przygotowane warzywa do miski multicookera do mięsa i cebuli, dodaj lavrushkę i koncentrat pomidorowy, a następnie wlej wodę.

7. Obierz czosnek, dodaj do miski do pozostałych składników (nie musisz go siekać, włóż całe goździki).

8. Gotuj pod zamkniętą pokrywką przez godzinę, korzystając z programu "duszenie", ale nie zapomnij dodać papryki na 5 minut przed końcem i jednocześnie spróbuj soli (jeśli nie wystarczy, dostosuj).

9. Po sygnale pozostawiamy szurpę do potu w multicookerze, bez otwierania pokrywy, przez 10 minut za pomocą programu"ogrzewanie".

teraz ułóż shurpę na talerzach, posyp posiekanym koperkiem na wierzchu i jedz dla zdrowia!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g

Podobne przepisy