skład / składniki
metoda gotowania
1. Zmiel twaróg przez sito lub w blenderze.
2. Dodaj śmietanę i cukier do twarogu. Wymieszać. Zamiast tej mieszanki możesz wziąć gotową masę twarogową (ale może to być przydatne lub nie, jeśli nie masz pewności co do jakości lub w końcu coś nie zadziała, jeśli są substytuty mleka, twarogu itp.)
3. Dodaj jajka i semolinę(4 łyżki), wymieszaj. W razie potrzeby semolinę można częściowo zastąpić mąką.
4. Podziel wszystko na pół, dodaj kakao do jednej części i wymieszaj. W drugiej części dodaj łyżkę semoliny. Wymieszać.
5. Posmaruj miskę wolnowaru olejem i ułóż ciasto na przemian ciemne i jasne, łyżką po łyżce, na środku miski.
6. Gotuj w trybie Pieczenia przez 50 minut. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia w misce, w przeciwnym razie pęknie.
miłego!
pyszne do podania ze śmietaną lub jagodami (lub jednym i drugim).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g