ciasto marmurowe w powolnej kuchence

co może być lepszego niż domowe wypieki? Proszę swoich krewnych !

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 7 g
tłuszcze 25 % 15 g
węglowodany 64 % 39 g
316 kcal
IG: 3 / 3 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne produkty!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Oddziel białka od żółtek

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Żółtka z 200 g cukru i cukru waniliowego ubić na pianę, powoli dodać olej roślinny i wodę. Wszystko to wymieszać

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przesiej mąkę, wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy żółtkowo-cukrowej.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ciasto nie powinno być płynne , ale też niezbyt gęste (mniej więcej jak naleśniki)

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Białka z 20 g cukru weź do pięknej śnieżnej piany. Dodaj do naszego testu. i delikatnie wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podziel ciasto na 2 równe części. Wymieszaj kakao z 2 łyżkami wody. I dodaj do jednej części ciasta. Otrzymasz jedną część brązowego i jedną część białego ciasta

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Nasmaruj Rast formę lub miskę multicookera.posyp trochę mąką Rozłóż ciasto na przemian białe i brązowe ciasto . Piec w piekarniku w 180 GR przez około 60 minut. lub w powolnej kuchence w trybie Pieczenia przez 1 godzinę

smacznego !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy