skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty!
Krok 2:
Oddziel białka od żółtek
Krok 3:
Żółtka z 200 g cukru i cukru waniliowego ubić na pianę, powoli dodać olej roślinny i wodę. Wszystko to wymieszać
Krok 4:
Przesiej mąkę, wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy żółtkowo-cukrowej.
Krok 5:
Ciasto nie powinno być płynne , ale też niezbyt gęste (mniej więcej jak naleśniki)
Krok 6:
Białka z 20 g cukru weź do pięknej śnieżnej piany. Dodaj do naszego testu. i delikatnie wymieszaj.
Krok 7:
Podziel ciasto na 2 równe części. Wymieszaj kakao z 2 łyżkami wody. I dodaj do jednej części ciasta. Otrzymasz jedną część brązowego i jedną część białego ciasta
Krok 8:
Nasmaruj Rast formę lub miskę multicookera.posyp trochę mąką Rozłóż ciasto na przemian białe i brązowe ciasto . Piec w piekarniku w 180 GR przez około 60 minut. lub w powolnej kuchence w trybie Pieczenia przez 1 godzinę
smacznego !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g