kasza manna mleczna w powolnej kuchence

słodka owsianka w powolnej kuchence-Super smaczna i apetyczna! Wraz z pojawieniem się dzieci niekochana owsianka mojego dzieciństwa zamieniła się w ukochaną. Szczerze mówiąc, gotuję semolinę nawet dla siebie, w nastroju. Kasza manna może być zróżnicowana w każdy możliwy sposób, wtedy nie będzie nudna i zmęczona. Możesz dodać jagody, miód, orzechy, nie ograniczając się tylko do masła. Zwracam uwagę na jedną z moich ulubionych opcji gotowania i serwowania kaszy manny.
NatalimAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 4 g
tłuszcze 17 % 5 g
węglowodany 69 % 20 g
142 kcal
IG: 14 / 57 / 29

metoda gotowania

Czas gotowania: 15 min

przejdźmy więc do głównego procesu:
- wlej semolinę do miski Multicooker;
- wlewamy wodę i mleko;
- dodaj miód, sól do smaku;
- wymieszaj składniki trzepaczką;
- wybierz program "owsianka" lub "owsianka mleczna", gotuj przez 10 minut.

podawaj semolinę na stole, uzupełniając orzechami (możesz wybrać według własnego gustu) i rodzynkami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Nerkowce - 561   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy