kasza manna mleczna w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
przejdźmy więc do głównego procesu:
- wlej semolinę do miski Multicooker;
- wlewamy wodę i mleko;
- dodaj miód, sól do smaku;
- wymieszaj składniki trzepaczką;
- wybierz program "owsianka" lub "owsianka mleczna", gotuj przez 10 minut.
podawaj semolinę na stole, uzupełniając orzechami (możesz wybrać według własnego gustu) i rodzynkami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Nerkowce - 561 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g