Szybka Pizza w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
rozwałkuj ciasto na cienką warstwę bazową. Posmaruj miskę multicookera oliwą z oliwek, włóż do niej ciasto.
umyj pomidory, pokrój w plasterki, ułóż na podstawie, posyp suszoną bazylią na wierzchu.
mozzarellę kroimy w plasterki, kurczaka na małe kawałki, cebulę na cienkie krążki, ananasy na małe plasterki
przygotowane składniki układamy na warstwie pomidora, posypujemy startym parmezanem na wierzchu, posypujemy oliwą z oliwek, solą i pieprzem do smaku.
w trybie "Multipowar" ustawiamy temperaturę na 160 stopni i pieczemy pizzę przez 25 minut.
podawaj gotową pizzę na stole i jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 320 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 226 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Wędzony kurczak - 117 kcal/100g