skład / składniki
metoda gotowania
Oddziel białka i żółtka. Ubij białka z cukrem (oba rodzaje) do stabilnych szczytów.
ubij ser śmietankowy i masło na kremową konsystencję. Następnie wprowadzamy żółtka pojedynczo, ubijamy. Wlej połowę mleka, dodaj sok z cytryny, ubij do uzyskania gładkości.
połącz mąkę ze skrobią i bardzo delikatnie wymieszaj z kremową masą. Tutaj dodajemy pozostałe mleko i ubite białka.
przygotuj formularz. Aby to zrobić, wybierz silikonową formę do pieczenia z jak najwyższym bokiem (ponieważ sernik bawełniany bardzo się podnosi podczas pieczenia) i wlej do niego ciasto.
wlej wodę do miski multicookera i ostrożnie opuść do niej silikonową formę z ciastem. Sernik pieczemy przez 30 minut, po czym nie spieszymy się, aby go zdobyć - zostawiamy w powolnej kuchence na kolejne 60 minut, nie otwierając pokrywy!
po określonym czasie wyjmujemy sernik z formy i wysyłamy do lodówki na co najmniej 4 godziny. W tym czasie musi osiągnąć pożądaną konsystencję.
podawaj przysmak, dekorując świeżymi jagodami!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g