ciasto z dżemem w powolnej kuchence pospiesznie starte

upiecz ciasto kruche z dżemem na herbatę! . To ciasto jest bardzo lubiane przez moje gospodarstwo domowe - zawsze po prostu" odlatuje & quot; ze stołu. Bardzo polecam!
vasilnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 23 % 17 g
węglowodany 69 % 51 g
377 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

ubij jajko z cukrem, dodaj zmiękczone masło, wymieszaj.
wprowadź mąkę, dodaj szczyptę soli i zagniataj ciasto. Ciasto powinno być miękkie i plastyczne, a na wyjściu - kruche i kruche.

podziel ciasto na dwie nierówne części (2: 1). Z większej rozwałkuj warstwę, połóż ją na dnie multicookera, uformuj małą stronę.
posmaruj tę warstwę grubym dżemem i przykryj mniejszą częścią ciasta, krusząc je na powierzchni ciasta lub pocierając grubą tarką.

piecz ciasto za pomocą programu do pieczenia przez 25 do 30 minut. Sprawdź gotowość, jeśli to konieczne - zostaw ją.

schłodzić gotowe ciasto przy otwartej pokrywie, a następnie wyjąć na duży talerz i podać.

miłej herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 265   kcal/100g
  • Dżem gruszkowy - 268   kcal/100g
  • Dżem z pigwy - 223   kcal/100g
  • Dżem jabłkowy - 265   kcal/100g
  • Dżem - 265   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy