ciasto z dżemem w powolnej kuchence pospiesznie starte
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
ubij jajko z cukrem, dodaj zmiękczone masło, wymieszaj.
wprowadź mąkę, dodaj szczyptę soli i zagniataj ciasto. Ciasto powinno być miękkie i plastyczne, a na wyjściu - kruche i kruche.
podziel ciasto na dwie nierówne części (2: 1). Z większej rozwałkuj warstwę, połóż ją na dnie multicookera, uformuj małą stronę.
posmaruj tę warstwę grubym dżemem i przykryj mniejszą częścią ciasta, krusząc je na powierzchni ciasta lub pocierając grubą tarką.
piecz ciasto za pomocą programu do pieczenia przez 25 do 30 minut. Sprawdź gotowość, jeśli to konieczne - zostaw ją.
schłodzić gotowe ciasto przy otwartej pokrywie, a następnie wyjąć na duży talerz i podać.
miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g