mięso nutrii w powolnej kuchence
skład / składniki
7
porcje:
metoda gotowania
tuszę kroimy, kroimy na porcje, które wkładamy do miski multicookera. Wybierz tryb "smażenie" i smaż mięso na oleju roślinnym na złoty kolor (około 10 minut).
Usuń nutrię z multicookera, wyślij cebulę i posiekany czosnek na jej miejsce, smaż przez kilka minut. Zwracamy mięso z powrotem do cebuli, dodajemy marchewki pokrojone w kostkę.
włóż śmietanę, wlej wodę (aby nie pokryła całkowicie mięsa). Zmieniamy tryb na "duszenie", dodajemy sól, przyprawy i dusimy wszystko razem z zamkniętą pokrywką przez 60 minut.
podawaj z dowolnym dodatkiem lub po prostu sałatką ze świeżych warzyw.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mięso nutrii - 190 kcal/100g