mięso nutrii w powolnej kuchence

mięso nutrii będzie jeszcze smaczniejsze! Gotuj w powolnej kuchence! Czy dusiłeś Nutri w powolnej kuchence? Jeśli nie, nie musisz odkładać tego na bok, raczej zabierz się do pracy! Mięso nutrii gotowane w powolnej kuchence okazuje się niezwykle delikatne i soczyste.
ReginaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 63 % 15 g
tłuszcze 29 % 7 g
węglowodany 8 % 2 g
180 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 45 min

tuszę kroimy, kroimy na porcje, które wkładamy do miski multicookera. Wybierz tryb "smażenie" i smaż mięso na oleju roślinnym na złoty kolor (około 10 minut).

Usuń nutrię z multicookera, wyślij cebulę i posiekany czosnek na jej miejsce, smaż przez kilka minut. Zwracamy mięso z powrotem do cebuli, dodajemy marchewki pokrojone w kostkę.

włóż śmietanę, wlej wodę (aby nie pokryła całkowicie mięsa). Zmieniamy tryb na "duszenie", dodajemy sól, przyprawy i dusimy wszystko razem z zamkniętą pokrywką przez 60 minut.

podawaj z dowolnym dodatkiem lub po prostu sałatką ze świeżych warzyw.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Mięso nutrii - 190   kcal/100g

Podobne przepisy