wieprzowina z indyka w powolnej kuchence

Szybki sposób na ugotowanie fileta z indyka w całości. W powolnej kuchence wieprzowina z indyka gotuje się szybciej niż w piekarniku i jest bardziej soczysta. Wziąłem mieszankę przypraw do kurczaka, ale możesz mieć dowolną inną według własnego gustu.
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 83 % 15 g
tłuszcze 11 % 2 g
węglowodany 6 % 1 g
83 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby szybko ugotować pyszną wieprzowinę, potrzebujemy powolnej kuchenki i będziemy gotować z filetów z indyka. Weź kawałek fileta na 800 gramów, umyj go zimną wodą i osusz serwetką. A także obierz 5 ząbków czosnku i pokrój każdy wzdłuż, aby łatwiej było spiegować mięso, podziel 2 liście laurowe na kilka części. Dodajemy również łyżeczkę z przyprawami, pół łyżeczki soli i łyżkę oleju roślinnego.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filet z indyka przekłuwamy równomiernie ostrzem noża w różnych miejscach i wkładamy kawałek czosnku do tych nacięć.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie ze wszystkich stron pocieramy przyprawiony kawałek fileta przyprawami i solą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Polej mięso olejem roślinnym.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ponownie ugniatamy filety rękami, dokładnie smarując olejem ze wszystkich stron.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie włóż przygotowane mięso do miski multicookera, połóż na nim kawałki liścia laurowego.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej szklankę wody do miski na mięso, Zamknij powolną kuchenkę pokrywką i włącz program gotowania mięsa przez 35 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po sygnale z multicookera uwalniamy parę i zdejmujemy pokrywkę. Wieprzowina z indyka jest gotowa.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przenieś gorącą wieprzowinę z indyka na talerz.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Takie mięso można pokroić i podawać na sto zarówno na gorąco, jak i schłodzone. Aby podać, pokrój wieprzowinę z indyka na plastry i ułóż je na talerzu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g

Podobne przepisy