skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby szybko ugotować pyszną wieprzowinę, potrzebujemy powolnej kuchenki i będziemy gotować z filetów z indyka. Weź kawałek fileta na 800 gramów, umyj go zimną wodą i osusz serwetką. A także obierz 5 ząbków czosnku i pokrój każdy wzdłuż, aby łatwiej było spiegować mięso, podziel 2 liście laurowe na kilka części. Dodajemy również łyżeczkę z przyprawami, pół łyżeczki soli i łyżkę oleju roślinnego.
Krok 2:
Filet z indyka przekłuwamy równomiernie ostrzem noża w różnych miejscach i wkładamy kawałek czosnku do tych nacięć.
Krok 3:
Następnie ze wszystkich stron pocieramy przyprawiony kawałek fileta przyprawami i solą.
Krok 4:
Polej mięso olejem roślinnym.
Krok 5:
Ponownie ugniatamy filety rękami, dokładnie smarując olejem ze wszystkich stron.
Krok 6:
Następnie włóż przygotowane mięso do miski multicookera, połóż na nim kawałki liścia laurowego.
Krok 7:
Wlej szklankę wody do miski na mięso, Zamknij powolną kuchenkę pokrywką i włącz program gotowania mięsa przez 35 minut.
Krok 8:
Po sygnale z multicookera uwalniamy parę i zdejmujemy pokrywkę. Wieprzowina z indyka jest gotowa.
Krok 9:
Przenieś gorącą wieprzowinę z indyka na talerz.
Krok 10:
Takie mięso można pokroić i podawać na sto zarówno na gorąco, jak i schłodzone. Aby podać, pokrój wieprzowinę z indyka na plastry i ułóż je na talerzu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g