Język galaretki w powolnej kuchence

Przygotuj królewskie danie na świątecznym stole! . Jeśli chcesz, aby świąteczny stół był oryginalny i niezapomniany, przygotuj galaretowaty język w powolnej kuchence! To danie nie pozostaje niezauważone i zawsze jest doceniane.
luckyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 56 % 14 g
tłuszcze 32 % 8 g
węglowodany 12 % 3 g
133 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 8 h 20 min

język umyty pod bieżącą wodą wysyłamy do multicookera, ustawiamy tryb "galaretki".

po zagotowaniu wody dodaj całe warzywa do bulionu: marchewkę, cebulę, korzeń pietruszki, nie zapomnij usunąć piany łyżką cedzakową. Po 1 godzinie i 45 minutach dodaj liść laurowy i sól do bulionu, gotuj przez kolejne 15 minut.

wyjmij gotowy język z multicookera, obierz i pokrój na małe kawałki o grubości około 1 cm. Kroimy również marchewki, możesz to zrobić na figurach. Bulion jest filtrowany i podgrzewany w 100 stopniach w programie "Multipovar" przez 15 minut.

wlej część bulionu do małego pojemnika i wlej żelatynę, energicznie wymieszaj i wyślij do miski Multicooker.

wybieramy piękne danie, układamy marchewki, kawałki języka na dnie. Wypełnij całe to piękno bulionem i po odczekaniu trochę, aż naczynie ostygnie, Wyślij do lodówki.

po 4-5 godzinach danie można podać.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g
  • Język wieprzowy - 165   kcal/100g

Podobne przepisy