skład / składniki
metoda gotowania
język umyty pod bieżącą wodą wysyłamy do multicookera, ustawiamy tryb "galaretki".
po zagotowaniu wody dodaj całe warzywa do bulionu: marchewkę, cebulę, korzeń pietruszki, nie zapomnij usunąć piany łyżką cedzakową. Po 1 godzinie i 45 minutach dodaj liść laurowy i sól do bulionu, gotuj przez kolejne 15 minut.
wyjmij gotowy język z multicookera, obierz i pokrój na małe kawałki o grubości około 1 cm. Kroimy również marchewki, możesz to zrobić na figurach. Bulion jest filtrowany i podgrzewany w 100 stopniach w programie "Multipovar" przez 15 minut.
wlej część bulionu do małego pojemnika i wlej żelatynę, energicznie wymieszaj i wyślij do miski Multicooker.
wybieramy piękne danie, układamy marchewki, kawałki języka na dnie. Wypełnij całe to piękno bulionem i po odczekaniu trochę, aż naczynie ostygnie, Wyślij do lodówki.
po 4-5 godzinach danie można podać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g
- Język wieprzowy - 165 kcal/100g