kawior z cukinii z majonezem w powolnej kuchence na zimę
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
1. Pokrój cebulę w drobną kostkę, czasami siekam blenderem.
2. Przygotowaną cebulę, koncentrat pomidorowy włożyć do oleju roślinnego rozgrzanego w misce multicookera, dodać sól, cukier i pieprz, gotować w trybie "duszenia" przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
3. Cukinię oczyścić i umyć. Zmiel blenderem lub maszynką do mięsa.
4. Połącz cukinię z majonezem i wymieszaj. Gotuj w trybie "duszenia" przez 2 godziny.
5. 40 minut przed końcem gotowania dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę pomidorów i cebuli. Dobrze wymieszaj i gotuj do końca programu.
6. Umieść gotowy kawior w sterylnych słoikach, zamknij pokrywki, pozwól mu ostygnąć w cieple.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g