kawior z cukinii z majonezem w powolnej kuchence na zimę

zaskocz swoich krewnych pyszną przekąską na zimę. Bardzo smaczne! . Uwielbiam kawior z cukinii. Całe ostatnie lato spędziłem w kraju i nie było możliwości przygotowania konserwacji na zimę. Ale nie mogłem sobie odmówić gotowania kawioru z cukinii. I ugotowałem go w powolnej kuchence! Co zaskakujące, kawior okazał się bardzo smaczny. Jestem bardzo zadowolona, przepis jest po prostu super!
♥tatyna♥Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 50 % 8 g
węglowodany 44 % 7 g
98 kcal
IG: 86 / 0 / 14

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h 50 min

1. Pokrój cebulę w drobną kostkę, czasami siekam blenderem.
2. Przygotowaną cebulę, koncentrat pomidorowy włożyć do oleju roślinnego rozgrzanego w misce multicookera, dodać sól, cukier i pieprz, gotować w trybie "duszenia" przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
3. Cukinię oczyścić i umyć. Zmiel blenderem lub maszynką do mięsa.
4. Połącz cukinię z majonezem i wymieszaj. Gotuj w trybie "duszenia" przez 2 godziny.
5. 40 minut przed końcem gotowania dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę pomidorów i cebuli. Dobrze wymieszaj i gotuj do końca programu.
6. Umieść gotowy kawior w sterylnych słoikach, zamknij pokrywki, pozwól mu ostygnąć w cieple.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy