skład / składniki
metoda gotowania
1. Dodaj sól do mąki i przesiej.
2. Lekko podgrzej serwatkę, rozpuść w niej cukier i drożdże.
3. Połącz serwatkę z mąką, wlej olej roślinny i zagnieść ciasto - powinno być elastyczne i nie przyklejać się do palców.
4. Umieść ciasto w ciepłym miejscu. Pozwól mu działać przez 1-1, 5 godziny. W tym czasie obumarł go dwa razy.
5. Gdy ciasto będzie gotowe po raz trzeci, zagnieść je ponownie i włożyć do miski multicookera, po nasmarowaniu olejem roślinnym.
6. Włącz program "jogurt", pozwól mu jeszcze podejść, czas to 35 minut.
7. Gdy ciasto znów będzie gotowe, piecz chleb w trybie "Pieczenia" przez 1,5 godziny. Odwróć chleb nie upieczoną stroną do dołu i gotuj przez 15-20 minut (w tym samym trybie). Obracam talerzem, którym przykrywam miskę multicookera i obracam ją.
wyjmij gorący chleb od razu, aby zachować chrupiącą skórkę.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Serum - 31 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g