pilaw bulgur z kurczakiem w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
więc zaczynamy gotowanie od przygotowania warzyw: zetrzyj umytą marchewkę, pokrój cebulę.
w misce multicookera kładziemy kurczaka-skrzydełka, podudzia, pierś – co bardziej lubisz, pokrojone na małe kawałki. Smażyć na oleju roślinnym, dodać przygotowane warzywa, kontynuować proces smażenia.
gdy zawartość miski nabierze pięknego złotego koloru, wlej bulgur, suszone śliwki, wlej bulion, sól, dodaj paprykę.
przygotuj pilaw bulgur w powolnej kuchence, wybierając tryb "Pieczenie". Czas gotowania zajmuje pół godziny, nie więcej.
podawaj pilaw przyozdobiony świeżymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Bulgur - 342 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g