pilaw bulgur z kurczakiem w powolnej kuchence

zróżnicuj swoją dietę-przygotuj pilaw w nowy sposób! . W naszej rodzinie zboża są integralnym składnikiem odżywiania. Uwielbiam owsiankę i przyzwyczaiłem do tego moich krewnych. Dzisiaj podzielę się przepisem na bardzo smaczny pilaw bulgur. Bulgur to rafinowana pszenica w postaci mielonej. Pyszne, a co najważniejsze-korzyści!
maralyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 9 g
tłuszcze 34 % 11 g
węglowodany 38 % 12 g
185 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

więc zaczynamy gotowanie od przygotowania warzyw: zetrzyj umytą marchewkę, pokrój cebulę.

w misce multicookera kładziemy kurczaka-skrzydełka, podudzia, pierś – co bardziej lubisz, pokrojone na małe kawałki. Smażyć na oleju roślinnym, dodać przygotowane warzywa, kontynuować proces smażenia.

gdy zawartość miski nabierze pięknego złotego koloru, wlej bulgur, suszone śliwki, wlej bulion, sól, dodaj paprykę.

przygotuj pilaw bulgur w powolnej kuchence, wybierając tryb "Pieczenie". Czas gotowania zajmuje pół godziny, nie więcej.

podawaj pilaw przyozdobiony świeżymi ziołami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Bulgur - 342   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy