wątróbka z indyka w powolnej kuchence
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
trzy godziny przed gotowaniem wskazane jest namoczenie wątroby. Mleko jest dobre - usunie specyficzny zapach tego produktu. Obierz cebulę i drobno posiekaj.
weź miskę multicookera, wlej do niej olej i włóż posiekaną cebulę. Włącz funkcję "Pieczenie". Po siedmiu minutach włóż wątrobę do miski. Dodaj sól i pieprz.
zajmie kolejne piętnaście minut smażenia, po czym dodamy śmietanę i lavrushkę. Możesz również dodać trochę wody. Wymieszaj i włącz funkcję "gaszenie". Dusimy wątrobę przez pół godziny.
po tym czasie wyjmujemy naczynie. Wątroba dobrze komponuje się z makaronem, ziemniakami, kaszą gryczaną i innymi zbożami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Wątróbka z indyka - 276 kcal/100g