wątróbka z indyka w powolnej kuchence

gotuj łatwo i szybko dzięki powolnej kuchence idealne danie! Nie każdy kocha wątrobę i nie każdy chce majstrować przy różnego rodzaju podrobach. Jednak z cierpliwością, a nawet z dobrym przepisem, możesz stworzyć prawdziwe kulinarne arcydzieło. Spróbuj!
AnnageAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 15 g
tłuszcze 55 % 21 g
węglowodany 5 % 2 g
254 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 h 50 min

trzy godziny przed gotowaniem wskazane jest namoczenie wątroby. Mleko jest dobre - usunie specyficzny zapach tego produktu. Obierz cebulę i drobno posiekaj.

weź miskę multicookera, wlej do niej olej i włóż posiekaną cebulę. Włącz funkcję "Pieczenie". Po siedmiu minutach włóż wątrobę do miski. Dodaj sól i pieprz.

zajmie kolejne piętnaście minut smażenia, po czym dodamy śmietanę i lavrushkę. Możesz również dodać trochę wody. Wymieszaj i włącz funkcję "gaszenie". Dusimy wątrobę przez pół godziny.

po tym czasie wyjmujemy naczynie. Wątroba dobrze komponuje się z makaronem, ziemniakami, kaszą gryczaną i innymi zbożami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Wątróbka z indyka - 276   kcal/100g

Podobne przepisy