pieczone ziemniaki z grzybami w powolnej kuchence

pyszna i satysfakcjonująca kolacja dla dużej rodziny-spróbuj! Przygotuj niezbędne składniki, a kreskówka zrobi wszystko za Ciebie )

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 4 g
tłuszcze 16 % 3 g
węglowodany 63 % 12 g
85 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz i pokrój ziemniaki w cienkie plasterki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Oczyść i posiekaj grzyby

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cebula drobno posiekana

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nasmaruj miskę multi olejem roślinnym. Włóż do niego ziemniaki. Posolić trochę, doprawić przyprawami

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Opcjonalnie dodaj drobno posiekane warzywa (mam mieszankę różnych warzyw z zamrażarki)

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie ułóż cebulę

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ułóż grzyby na wierzchu. Wymieszaj śmietanę z wodą . Posmaruj grzyby tą mieszanką. Zamknij pokrywkę i ustaw tryb pieczenia na 1 godzinę. Musisz skupić się na swojej powolnej kuchence. Mam Redmond i wystarczyło mi 1 godzina.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podczas pieczenia naczynia zetrzyj ser na grubej tarce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gdy danie jest gotowe , otwórz pokrywkę i posyp serem. Zamknij pokrywę i pozostaw na 5 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy