Charlotte w powolnej kuchence jabłkowej

Przygotowanie jest łatwe.Dobrze podawać z herbatą. Nawet dzieci jedzą z przyjemnością. Kiedy jest dużo jabłek, wszyscy idą głównie na przygotowanie tego dania. Cóż za dobro do stracenia.
Króliczek260188Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 3 g
tłuszcze 9 % 4 g
węglowodany 85 % 39 g
199 kcal
IG: 10 / 0 / 90

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

1. Umieść cienko pokrojone jabłka w wysmarowanej olejem misce multicookera i polej je sokiem z cytryny.
2.Ubij jajka, cukier i mąkę blenderem.Wlać tę mieszaninę do ułożonych jabłek.Możesz trochę ułożyć górną warstwę jabłek, aby ciasto wniknęło do środka.
3. Ustaw tryb "pieczenia" na 30 minut.
4.Przygotowane ciasto można ozdobić cukrem pudrem i jagodami według własnego uznania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy