Charlotte w powolnej kuchence jabłkowej
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Umieść cienko pokrojone jabłka w wysmarowanej olejem misce multicookera i polej je sokiem z cytryny.
2.Ubij jajka, cukier i mąkę blenderem.Wlać tę mieszaninę do ułożonych jabłek.Możesz trochę ułożyć górną warstwę jabłek, aby ciasto wniknęło do środka.
3. Ustaw tryb "pieczenia" na 30 minut.
4.Przygotowane ciasto można ozdobić cukrem pudrem i jagodami według własnego uznania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g