skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Posiekaj cebulę, posiekaj czosnek. Zetrzyj marchewki na grubej tarce. Obierz ziemniaki i pokrój w średniej wielkości kostkę. Paprykę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.
Krok 2:
Nasmaruj miskę multicookera olejem roślinnym, połóż cebulę, smaż trochę w trybie "smażenia", dodaj czosnek, marchewkę.
Krok 3:
Piecz warzywa przez 15 minut.
Krok 4:
Dodaj paprykę i pomidory, smaż przez kolejne 10 minut.
Krok 5:
Dodaj wodę i ziemniaki. Dodaj sól i pieprz do smaku, dobrze wymieszaj. Ustaw program "Zupa" na 1 godzinę i 30 minut.
Krok 6:
Makaron jest dodawany pół godziny przed końcem programu.
Krok 7:
To wspaniała bezmięsna zupa.
Krok 8:
Wlać do talerzy, dodać zioła do smaku. Smacznego!
W Sobotę i niedzielę podczas Wielkiego Postu dozwolone są gorące potrawy z olejem roślinnym. Niezwykła i obfita zupa pomimo braku mięsa. Zupa jest gęsta, o bogatym smaku. Klasyczne połączenie pomidorów z makaronem i ziołami! Doskonale zaspokaja głód i nie szkodzi sylwetce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g