Zupa pomidorowa z warzywami i makaronem w powolnej kuchence

Łatwa, pyszna zupa jarzynowa z makaronem!
GalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 11 % 1 g
węglowodany 78 % 7 g
39 kcal
IG: 57 / 43 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Posiekaj cebulę, posiekaj czosnek. Zetrzyj marchewki na grubej tarce. Obierz ziemniaki i pokrój w średniej wielkości kostkę. Paprykę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Nasmaruj miskę multicookera olejem roślinnym, połóż cebulę, smaż trochę w trybie "smażenia", dodaj czosnek, marchewkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Piecz warzywa przez 15 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj paprykę i pomidory, smaż przez kolejne 10 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj wodę i ziemniaki. Dodaj sól i pieprz do smaku, dobrze wymieszaj. Ustaw program "Zupa" na 1 godzinę i 30 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Makaron jest dodawany pół godziny przed końcem programu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    To wspaniała bezmięsna zupa.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlać do talerzy, dodać zioła do smaku. Smacznego!

W Sobotę i niedzielę podczas Wielkiego Postu dozwolone są gorące potrawy z olejem roślinnym. Niezwykła i obfita zupa pomimo braku mięsa. Zupa jest gęsta, o bogatym smaku. Klasyczne połączenie pomidorów z makaronem i ziołami! Doskonale zaspokaja głód i nie szkodzi sylwetce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy