mintaj w powolnej kuchence w śmietanie

delikatna i aromatyczna ryba bez kłopotów? Jest to możliwe w powolnej kuchence! To jedno z naszych ulubionych dań rybnych. Po pierwsze ze względu na łatwość przygotowania, po drugie ze względu na łagodny kremowy smak i delikatną konsystencję ryby. Mintaj jest ogólnie bardzo popularną budżetową rybą morską. Nie ma specyficznego zapachu, jest niskokaloryczny, bardzo łatwy do przygotowania.
ReveRitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 67 % 12 g
tłuszcze 22 % 4 g
węglowodany 11 % 2 g
89 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

zaczynamy przygotowywać to danie od przygotowania ryb i warzyw:

1. Rozmrażamy tusze mintaja. Najlepiej wyjąć rybę z zamrażarki poprzedniej nocy, wkładając ją do lodówki. Wycinamy tusze, oczyszczamy z filmów, usuwamy płetwy, ogon.

2. Pokrój obrane tusze na porcje, sól i pieprz do smaku.

3. Obierz cebulę i marchewkę. A następnie zetrzyj marchewki na grubej tarce i posiekaj cebulę w półpierścienie.

gdy wszystkie składniki są już przygotowane, możesz włączyć powolną kuchenkę i przejść bezpośrednio do procesu gotowania:

1. Posmaruj miskę multicookera olejem roślinnym i za pomocą programu" smażenie " smaż przygotowane warzywa przez 10 minut, mieszając je od czasu do czasu. W razie potrzeby możesz posolić warzywa podczas smażenia.
2. Ułóż przygotowane kawałki ryby na warzywach, a następnie dodaj wodę i polej rybę kwaśną śmietaną.
3. Ustaw program "duszenie" na pół godziny i podczas pracy multicookera możesz przygotować sałatkę lub zafundować sobie filiżankę pachnącej herbaty.

karmienie ryb:

ostrożnie ułóż kawałki ryby wraz z poduszką warzywną na talerzach, w razie potrzeby posyp świeżymi ziołami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Mintaj gotowany - 79   kcal/100g
  • Mintaj świeży - 72   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy