skład / składniki
metoda gotowania
zaczynamy przygotowywać to danie od przygotowania ryb i warzyw:
1. Rozmrażamy tusze mintaja. Najlepiej wyjąć rybę z zamrażarki poprzedniej nocy, wkładając ją do lodówki. Wycinamy tusze, oczyszczamy z filmów, usuwamy płetwy, ogon.
2. Pokrój obrane tusze na porcje, sól i pieprz do smaku.
3. Obierz cebulę i marchewkę. A następnie zetrzyj marchewki na grubej tarce i posiekaj cebulę w półpierścienie.
gdy wszystkie składniki są już przygotowane, możesz włączyć powolną kuchenkę i przejść bezpośrednio do procesu gotowania:
1. Posmaruj miskę multicookera olejem roślinnym i za pomocą programu" smażenie " smaż przygotowane warzywa przez 10 minut, mieszając je od czasu do czasu. W razie potrzeby możesz posolić warzywa podczas smażenia.
2. Ułóż przygotowane kawałki ryby na warzywach, a następnie dodaj wodę i polej rybę kwaśną śmietaną.
3. Ustaw program "duszenie" na pół godziny i podczas pracy multicookera możesz przygotować sałatkę lub zafundować sobie filiżankę pachnącej herbaty.
karmienie ryb:
ostrożnie ułóż kawałki ryby wraz z poduszką warzywną na talerzach, w razie potrzeby posyp świeżymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g