skład / składniki
metoda gotowania
najpierw musisz wyodrębnić mleko migdałowe z orzechów. Aby to zrobić, musisz:
- moczyć orzechy w wodzie przez noc, aby woda pokrywała orzechy o 1 centymetr;
- rano spuść wodę z orzechów i zmiel wszystkie orzechy w blenderze, dodając sok brzozowy lub inny sok owocowy do orzechów do pojemnika blendera, zgodnie z życzeniem, a także wodę. Wszystko razem - do znaku nieco ponad litra;
- za pomocą gazy wyciśnij płyn z masy orzechowej do miski multicookera;
- pozwól, aby resztki płynu spłynęły przez chwilę, zawieszając gazę z orzechami nad miską.
teraz możesz zrobić sam jogurt:
1. Powstałe mleko zagotować w trybie "wrzenia" i ostudzić do temperatury 40 stopni Celsjusza.
2. Dopiero teraz dodaj Starter jogurtowy i włącz Wolnowar w trybie "jogurt", czas wynosi 8 godzin.
3. Po zakończeniu programu jogurt z mleka migdałowego będzie gotowy. Jednak ze względu na właściwości mleka migdałowego, które nie zwijają się tak szybko jak mleko krowie, po 8 godzinach gotowania gęstość jogurtu może nie wystarczyć. W takim przypadku włącz powolną kuchenkę do ponownego gotowania w trybie jogurtowym i sprawdzaj co kilka godzin mleczny przysmak pod kątem pożądanej gęstości.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Zakwas - 29 kcal/100g
- Sok brzozowy - 24 kcal/100g