jogurt naturalny w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
aby zrobić pyszny i zdrowy domowy jogurt, musisz:
1. Niepasteryzowane mleko należy zagotować przed gotowaniem, dlatego mleko należy wlać do miski multvarki i zagotować w trybie "owsianka mleczna".
2. Zagotowane mleko ostudzić do temperatury 40 stopni i przecedzić przez sito.
3. Włóż jogurt do mleka i wymieszaj trzepaczką, wlej mieszaninę do szklanek, aby zrobić jogurt.
4. Zainstaluj kubki w multicookerze, zamknij pokrywkę i wybierz tryb "jogurt", czas - 8 godzin.
5. Po 4 godzinach możesz sprawdzić gotowość jogurtu. A jeśli to konieczne, kontynuuj gotowanie.
6. Jogurt po powolnej kuchence należy przechowywać w lodówce przez 2-3 godziny, aby dojrzeć.
następnie jogurt jest gotowy do spożycia. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g