skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj mięso, pokrój na małe kawałki.
2. Obierz cebulę i marchewkę. Pokrój cebulę na ćwiartki pierścieni, marchewki na kostki i kółka.
3. Włóż mięso i warzywa do miski multicookera, zalej zimną wodą (powinno być 2 razy więcej niż produkty).
4. Dodaj sól i przyprawy, wymieszaj.
5. Włącz tryb "gaszenie", ustaw czas na 1,5 godziny.
6. Podczas duszenia mięsa z warzywami przygotuj ciasto: rozbij jajko do miski, wlej wodę, dodaj sól (1-2 szczypty), wymieszaj, a następnie dodaj przesianą mąkę. Musisz dodać trochę mąki - dostosuj jej ilość. Mąka może potrzebować trochę więcej lub trochę mniej. Ciasto powinno być dość strome, ale nadal posłuszne.
7. Rozwałkuj ciasto na cienką warstwę, którą pokrój w romby lub Trójkąty. Niech ciasto lekko wyschnie, a 15 minut przed końcem gotowania mięsa włóż kawałki ciasta do wolnowaru.
gdy zabrzmi sygnał zakończenia programu, beshbarmak jest gotowy i można go podać.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kuropatwa - 254 kcal/100g
- Cietrzew - 254 kcal/100g
- Dziczyzna - 200 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g