ryż i kotlety gotowane na parze w powolnej kuchence
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki na drobnej tarce.
2. Wymieszaj mięso mielone, cebulę, marchewkę. Dodaj sól i przyprawy do smaku.
3. Z mięsa mielonego uformuj kotlety i umieść je w pojemniku do gotowania na parze.
4. Opłucz ryż, włóż do miski Multicooker, zalej wodą.
5. Umieść pojemnik z pasztecikami na wierzchu.
6. Zamknij pokrywkę multicookera, wybierz tryb "Gotowanie" - "ryż / kasza", czas gotowania - 25 minut.
po sygnale gotowości podawaj danie na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g