skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj jabłka, usuń środek i kucyki. Miąższ ze skórką (drugi opcjonalnie) pokrój w dużą kostkę.
Krok 2:
Rozbij jajka do miski na ciasto (lub miski miksera stojącego) i dobrze ubij. W tym procesie dodaj cukier.
Krok 3:
Posmaruj miskę multicookera olejem i ułóż jabłka równą warstwą w misce.
Krok 4:
Tak wyglądają dobrze ubite jajka z cukrem.
Krok 5:
Mieszając ciasto z małą prędkością (lub po prostu szpatułką, łyżką), dodaj przesianą mąkę do ciasta. Delikatnie wymieszaj, aż będzie gładkie, a ciasto będzie gotowe.
Krok 6:
Rozłóż ciasto na jabłkach równą warstwą.
Krok 7:
Piecz Charlotte w powolnej kuchence przez 1 godzinę w temperaturze 150-160 stopni (w różnych modelach są to tryby Multipowar, smażenie lub pieczenie).
miłego!
PS dobrze jest dodać szczyptę soli do Charlotte, a także cynamon lub wanilię.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g