Coho gotowane na parze w powolnej kuchence z ryżem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Rybę należy posolić, pieprzyć do smaku, a następnie natrzeć solą i pieprzem.
2. Ryż włożyć do miski multicookera i zalać wodą, dodać sól.
3. Połóż rybę na ruszcie multicookera do gotowania na parze.
4. Gotuj ryby i ryż w trybie gotowania zbóż przez 40 minut.
5. W międzyczasie przygotuj sos, mieszając warzywa w blenderze ze śmietaną i szczyptą soli. Sos jest gotowy.
steki Coho gotowane na parze podawaj na gorąco z ryżem i sosem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Coho - 140 kcal/100g