owsianka grochowa z marchewką i cebulą w powolnej kuchence

pasuje do Wielkiego Postu. Przydatne dla sportowców i osób na diecie. Gotowanie w powolnej kuchence jest bardzo wygodne-umieściłem wszystko razem i po 2 godzinach możesz zadzwonić do wszystkich na stół. Smacznego!
Króliczek260188Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 6 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 71 % 15 g
88 kcal
IG: 20 / 80 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Posiekaj cebulę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce. Naciśnij czosnek lub zetrzyj go na drobnej tarce. Umieść wszystko razem z groszkiem w misce Multicooker. Zalać wodą. Posyp przyprawą. Ustaw timer na 2 godziny tryb "gaszenie". Ten, kto nie jest na stanowisku, może dodać masło. Również ci, którzy lubią więcej i więcej tłuszczu, możesz dodać mięso, kiełbaski, gulasze, drób.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Groszek żółty - 303   kcal/100g

Podobne przepisy