kurczaki korniszony w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
najpierw przygotuj marynatę. Aby to zrobić, wymieszaj starty czosnek, adjika, sól, przyprawy i olej roślinny, aż będą gładkie.
następnie natrzyj kurczaki marynatą wewnątrz i na zewnątrz, włóż je do torby do pieczenia.
wlej szklankę wody do miski wolnowaru i włóż paczkę kurczaków. Ustaw program "Pieczenie" na 60 minut i ciesz się wolnym czasem.
po 30 minutach otwórz powolną kuchenkę, Odwróć torebkę z kurczakami, dodaj kolejną szklankę wody i zamknij pokrywkę.
gotowe kurczaki ostrożnie, aby się nie poparzyć, połóż na talerzu i podawaj ze świeżymi warzywami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kurczaki korniszony - 173 kcal/100g