kurczaki korniszony w powolnej kuchence

kurczak w powolnej kuchence-wyśmienity lunch bez kłopotów i zmartwień! To danie jest pikantne i bardzo aromatyczne. Mięso jest najdelikatniejsze i niesamowicie smaczne. Jeśli brakuje czasu i nie ma ochoty majstrować przy piekarniku, ale naprawdę chcesz smacznego, to ten przepis jest dla ciebie. Cechą charakterystyczną przepisu jest użycie kurczaków korniszonowych. Są małe i bardzo delikatne, a nawet bez problemu mieszczą się nawet w małej misce multicookera w całości.
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 14 g
tłuszcze 44 % 12 g
węglowodany 4 % 1 g
170 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

najpierw przygotuj marynatę. Aby to zrobić, wymieszaj starty czosnek, adjika, sól, przyprawy i olej roślinny, aż będą gładkie.
następnie natrzyj kurczaki marynatą wewnątrz i na zewnątrz, włóż je do torby do pieczenia.
wlej szklankę wody do miski wolnowaru i włóż paczkę kurczaków. Ustaw program "Pieczenie" na 60 minut i ciesz się wolnym czasem.
po 30 minutach otwórz powolną kuchenkę, Odwróć torebkę z kurczakami, dodaj kolejną szklankę wody i zamknij pokrywkę.
gotowe kurczaki ostrożnie, aby się nie poparzyć, połóż na talerzu i podawaj ze świeżymi warzywami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Kurczaki korniszony - 173   kcal/100g

Podobne przepisy