skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj wątrobę, przenieś do miski i zalej wodą przez 50-60 minut.
2. W tym czasie umyj i pokrój pieczarki na talerze.
3. Czas minął - ponownie umyj wątrobę, lekko osusz ręcznikami papierowymi, grubo posiekaj.
4. Ustaw tryb " smażenia "(lub" pieczenia"), wlej oliwę z oliwek do miski multicookera.
5. Dodaj pieczarki do oleju, smaż na złoty kolor, a następnie połóż je na talerzu.
6. Włóż wątrobę do miski, smaż ją również z obu stron na złoty kolor, dodaj dwie trzecie sosu sojowego.
7. Wlej szklankę wody i włącz tryb "gaszenia" na 20 minut.
7. Ułóż gotową wątrobę i grzyby na porcjach na liściach sałaty. Możesz podawać wątrobę, dekorując i uzupełniając według własnego gustu, na przykład ze świeżymi warzywami, kwaśnymi jagodami.
8. Polej gotowe danie pozostałym sosem sojowym.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Wątróbka z kaczki - 405 kcal/100g