wątróbka z kaczki w powolnej kuchence

nie wiesz jak zrobić ten przysmak? Powolna kuchenka pomoże! Gotowanie jest proste, ale okazuje się wykwintne zarówno pod względem smaku, jak i wyglądu. Spróbuj!
ulia-ufAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 9 g
tłuszcze 65 % 22 g
węglowodany 9 % 3 g
238 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 50 min

1. Umyj wątrobę, przenieś do miski i zalej wodą przez 50-60 minut.
2. W tym czasie umyj i pokrój pieczarki na talerze.
3. Czas minął - ponownie umyj wątrobę, lekko osusz ręcznikami papierowymi, grubo posiekaj.
4. Ustaw tryb " smażenia "(lub" pieczenia"), wlej oliwę z oliwek do miski multicookera.
5. Dodaj pieczarki do oleju, smaż na złoty kolor, a następnie połóż je na talerzu.
6. Włóż wątrobę do miski, smaż ją również z obu stron na złoty kolor, dodaj dwie trzecie sosu sojowego.
7. Wlej szklankę wody i włącz tryb "gaszenia" na 20 minut.
7. Ułóż gotową wątrobę i grzyby na porcjach na liściach sałaty. Możesz podawać wątrobę, dekorując i uzupełniając według własnego gustu, na przykład ze świeżymi warzywami, kwaśnymi jagodami.
8. Polej gotowe danie pozostałym sosem sojowym.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Wątróbka z kaczki - 405   kcal/100g

Podobne przepisy