skład / składniki
metoda gotowania
w ciepłym mleku rozcieńczyć drożdże, dodać 2-3 łyżki mąki i 1 łyżeczkę.cukier, wymieszać, pozostawić na ciepło przez 20-30 minut. Podczas gdy ciasto dojrzewa, musisz ubić jajka białym cukrem.
wymieszaj ciasto, ubite jajka w głębokiej filiżance, dodaj sól i wanilinę. Stopniowo wprowadzaj mąkę, zagniataj miękkie ciasto.
następnie w samej misce lub na stole (gdzie czujesz się bardziej komfortowo) wmieszaj masło do ciasta. Stopniowo, najpierw kremowy, potem słonecznikowy.
włóż ciasto z powrotem do miski, przykryj ręcznikiem lub folią spożywczą. Umieść miskę ciasta w ciepłym miejscu. Ciasto wyszło mi w około 4 godziny. Miska ciasta stała po prostu na stole.
ciasto na ciasto powinno działać dobrze, więc nie spiesz się z pieczeniem. Daj mu dobrą odległość.
rodzynki zalać wrzącą wodą przez 10-15 minut, spuścić wodę, osuszyć rodzynki. W odpowiednim cieście dodać rodzynki na parze.
nasmaruj miskę multicookera dowolnym olejem, ułóż ciasto.
włóż miskę do multicookera, włącz ogrzewanie na 20-25 minut, a następnie wyłącz MW i daj ciastu czas na zwiększenie wielkości dwa do trzech razy (od 40 minut do 1 godziny).
pieczemy ciasto z rodzynkami w powolnej kuchence Panasonic w trybie "Pieczenia" przez 60 + 40 minut. Nie odwracamy ciasta.
po pierwszym sygnale Nie otwieramy pokrywy, natychmiast dodajemy kolejne 40 minut. Zdarza się, że Multicooker nie przechodzi natychmiast w tryb pieczenia z powodu przegrzania, musisz chwilę poczekać i spróbować ponownie.
ciasto z rodzynkami w powolnej kuchence jest gotowe.
udekoruj ciasto lukrem białkowym i posypką cukierniczą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal / 100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g