ciasto z suchej galaretki w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
smak ciasta będzie taki sam jak galaretki, więc wybierz swój ulubiony i zacznij gotować. Wcześniej możesz zmiażdżyć galaretkę, obrać i pokroić jabłka na plasterki.
w dużej misce najpierw wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i galaretkę. W osobnym pojemniku, aż powstanie mała piana, ubij jajka trzepaczką. Wlej jajka do suchej mieszanki i mieszaj, aż będą gładkie. Tak wyszło nasze ciasto.
posmaruj miskę multicookera masłem i połóż pokrojone jabłka na dnie (zostaw kilka cienkich plasterków do dekoracji i ułóż je na wierzchu). Wlej ciasto do miski, piecz przez 50 minut w trybie "Pieczenie". Po zakończeniu pieczenia pozostaw ciasto w formie na kolejne 10 minut.
rozłóż ciasto na talerzu, posyp cukrem pudrem i podawaj!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sucha galaretka - 368 kcal/100g