ciasto czekoladowe w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy produkty.
Krok 2:
Przesiej mąkę z wyprzedzeniem, aby ciasto było bujne.
Krok 3:
Rozpuść masło.
Krok 4:
Wymieszaj cukier z jajkiem.
Krok 5:
Dodaj mąkę, kakao, rodzynki, sodę, kefir, masło i zagniataj ciasto. Zrobiłem to za pomocą blendera (oszczędność czasu).
Krok 6:
Powstałe ciasto wlewa się do miski multicookera nasmarowanej wcześniej olejem. Ustawiamy tryb & quot; pieczenie" na 50-60 min.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g