biszkopt jagodowy z truskawkami w powolnej kuchence

biszkopt z delikatnym kremem i truskawkami. Pyszne! .

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 4 g
tłuszcze 21 % 8 g
węglowodany 69 % 27 g
216 kcal
IG: 12 / 0 / 88

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

ubij jajka z cukrem na pianę, a następnie stopniowo dodawaj mąkę, cały czas mieszając, dodaj proszek do pieczenia i szczyptę soli. Posmaruj miskę masłem i zalej ciasto. Piec w trybie "Pieczenia" przez 40 minut.
wyjmij biszkopt, pozostaw do ostygnięcia.
gdy biszkopt ostygnie, przygotuj krem - w tym celu ubij śmietanę z cukrem pudrem.
umyj truskawki, osusz, Przytnij ogony.
pokrój schłodzony biszkopt na 2 ciasta.
posmaruj ciasto kremem, ułóż pokrojone w plasterki truskawki, ponownie posmaruj kremem, przykryj drugim ciastem.
posmaruj ciasto kremem. Udekoruj według uznania. Rozpuściłam czekoladę i udekorowałam truskawkami z jagodami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy