papryka nadziewana mięsem w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
2. Ryż opłucz i namocz w ciepłej wodzie przez 20 minut.
3. Połącz mięso mielone, cebulę i przygotowany ryż. Dopraw solą i przyprawami.
4. Umyj i osusz paprykę oczyszczoną z rdzenia.
5. Nadziewaj je gotowanym nadzieniem, włóż do miski multicookera.
6. Wymieszaj śmietanę z wodą i polej papryką.
7. Piec w programie "Pieczenie" lub " Multipovar "(w 100 stopniach). Do gotowości zwykle wystarcza 20-25 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g