chleb na kefirze w powolnej kuchence

poświęć minimum czasu, uzyskaj doskonały wynik! . Pieczę chleb w domu i wiem, ile czasu trzeba poświęcić, aby świeżo upieczony Bochenek ze złotą skórką obnosił się na stole. Dzisiaj wypróbowałem nowy ekspresowy przepis na superszybkie ugniatanie ciasta! To niesamowite, ale wyszło szybko i świetnie!
arsikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 9 g
tłuszcze 5 % 3 g
węglowodany 78 % 43 g
230 kcal
IG: 2 / 0 / 98

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 10 min

więc sekwencja działań jest następująca:

- w głębokiej misce przesiej mąkę razem z sodą, dodaj nasiona słonecznika i lnu, sól;
- podgrzej kefir i wlej do miski z suchymi składnikami. Zagnieść ciasto;
- smarujemy miskę multicookera olejem roślinnym i rozprowadzamy tam ciasto;
- utrzymujemy tryb " podgrzewania "przez około 15-20 minut, po czym zmieniamy tryb na program"Pieczenie". Czas jest zwykle automatycznie ustawiany na 60 minut - nie zmieniamy go;
- po sygnale dźwiękowym Odwróć bochenek na drugą stronę, piecz przez 20-25 minut.

oto chleb gotowy! Jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615   kcal/100g
  • Nasiona słonecznika - 560   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Nasiona lnu - 534   kcal/100g

Podobne przepisy