mrożona faszerowana papryka w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz i umyj cebulę i marchewkę.
2. Pokrój warzywa w paski (możesz je zetrzeć lub pokroić na większe-według własnego gustu) i smaż na oleju w powolnej kuchence w trybie "smażenie" lub "pieczenie". Jeśli chcesz, aby sos był grubszy, dodaj mąkę. Smażyć na złoty kolor, następnie wlać wodę i wszystko dobrze wymieszać.
3. Zanurz zamrożoną paprykę w sosie i gotuj przez 1-1, 5 godziny w trybie "Duszenia".
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g