mrożona faszerowana papryka w powolnej kuchence

przygotuj pyszny obiad całkowicie bez wysiłku! Kiedy nie ma czasu na przygotowanie obiadu, ratują mnie półprodukty. Trochę wysiłku i danie jest gotowe. Najważniejsze jest, aby wybrać wysokiej jakości półprodukt, a jeszcze lepiej-ugotuj go sam i zamroź, tak jak ja. Sprawdzone!
anvaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 17 % 1 g
węglowodany 67 % 4 g
30 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Obierz i umyj cebulę i marchewkę.
2. Pokrój warzywa w paski (możesz je zetrzeć lub pokroić na większe-według własnego gustu) i smaż na oleju w powolnej kuchence w trybie "smażenie" lub "pieczenie". Jeśli chcesz, aby sos był grubszy, dodaj mąkę. Smażyć na złoty kolor, następnie wlać wodę i wszystko dobrze wymieszać.
3. Zanurz zamrożoną paprykę w sosie i gotuj przez 1-1, 5 godziny w trybie "Duszenia".

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy