faszerowana papryka z mielonym mięsem w powolnej kuchence

pyszne danie dla krewnych na obiad. Gotuj i smakuj! W mojej rodzinie nie mogą żyć bez nadziewanej papryki. I nawet gdy wyjeżdżamy do kraju, gdzie nie ma odpowiednich warunków do gotowania tego dania, moja ulubiona powolna kuchenka pomaga mi uszczęśliwić rodzinę! Jak wspaniale jest po pracowitym dniu skosztować nadziewanej papryki z produktów z ogrodu! Pikantny smak i pyszny aromat!
lika7Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 3 g
tłuszcze 44 % 8 g
węglowodany 39 % 7 g
112 kcal
IG: 57 / 43 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Cebulę i czosnek obrać i umyć.
2. Wymieszaj mięso mielone z połową drobno posiekanej cebuli i czosnku (czosnek można wycisnąć przez prasę).
3. Umyj ryż, namocz go w ciepłej wodzie przez 20-30 minut. Czasami do mięsa mielonego biorę już ugotowany ryż.
4. Dodaj do gotowego mięsa mielonego: ryż, przyprawy i sól. Jako przyprawę biorę zioła prowansalskie lub przyprawę do potraw mięsnych, ale możesz wybrać te, które Ci odpowiadają.
5. Usuń rdzeń z papryki i umyj. Blaty przydają się do sosu.
6. Połącz pokrojone pomidory, pozostałą cebulę i czosnek (również posiekane). Dodaj seler, nie zapomnij dodać soli.
7. Nadziewaj paprykę nadzieniem.
8. Przenieś faszerowaną paprykę do miski wolnowaru, najpierw wlewając do niej olej. Wlać przygotowany sos i wodę. Podczas gotowania uważaj, aby woda się nie zagotowała i dodaj więcej, jeśli to konieczne.
9. Gotuj paprykę w trybie "Duszenia" przez 1 godzinę. Jeśli nie masz takiego trybu, wystarczy "pieczenie" (około 40 minut).

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal / 100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy