skład / składniki
metoda gotowania
wymieszaj semolinę i cukier w głębokiej misce. Ponieważ danie jest chude, zalej składniki wodą i pozostaw do pęcznienia.
po pół godzinie dodaj olej roślinny i sodę do kaszy manny, wstępnie ugaszoną octem. Teraz wprowadzamy mąkę, przesiewając ją przez sito i mieszamy trzepaczką.
obieramy świeże jabłka ze skóry i strąków nasion, kroimy na małe plasterki, wkładamy do ciasta. Po delikatnym wymieszaniu wlej połowę ciasta do miski multicookera, uprzednio nasmarowanej olejem roślinnym. Na wierzchu luźno układamy mrożone wiśnie, wylewamy resztę ciasta.
Wybierz program "Pieczenie" i gotuj mannę przez 60 minut, po czym pozostaw w trybie "podgrzewania" przez 30 minut. Program " Pieczenie "można zastąpić programem" Zapiekanka " - oba doskonale radzą sobie z zadaniem.
Usuń mannę i udekoruj według własnego uznania. Alternatywnie-rysunek cukrem pudrem wykonany przez szablon.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Mrożona wiśnia - 46 kcal/100g