Chuda Manna w powolnej kuchence

urozmaicaj bezmięsne menu pysznym deserem! Podczas postu również chcesz różnorodności w diecie. Proponuję upiec chudą mannę w powolnej kuchence. Używam tego przepisu nie tylko na czczo, ponieważ przysmak okazuje się bardzo smaczny.
MusyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 2 g
tłuszcze 15 % 8 g
węglowodany 81 % 42 g
246 kcal
IG: 7 / 24 / 69

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 40 min

wymieszaj semolinę i cukier w głębokiej misce. Ponieważ danie jest chude, zalej składniki wodą i pozostaw do pęcznienia.

po pół godzinie dodaj olej roślinny i sodę do kaszy manny, wstępnie ugaszoną octem. Teraz wprowadzamy mąkę, przesiewając ją przez sito i mieszamy trzepaczką.

obieramy świeże jabłka ze skóry i strąków nasion, kroimy na małe plasterki, wkładamy do ciasta. Po delikatnym wymieszaniu wlej połowę ciasta do miski multicookera, uprzednio nasmarowanej olejem roślinnym. Na wierzchu luźno układamy mrożone wiśnie, wylewamy resztę ciasta.

Wybierz program "Pieczenie" i gotuj mannę przez 60 minut, po czym pozostaw w trybie "podgrzewania" przez 30 minut. Program " Pieczenie "można zastąpić programem" Zapiekanka " - oba doskonale radzą sobie z zadaniem.

Usuń mannę i udekoruj według własnego uznania. Alternatywnie-rysunek cukrem pudrem wykonany przez szablon.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Mrożona wiśnia - 46   kcal/100g

Podobne przepisy