puszysty omlet w powolnej kuchence
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Jajka posolić i ubić trzepaczką, aż utworzy się mała piana.
2. Wlej mleko i wymieszaj.
3. W misce multicookera rozpuść masło, rozprowadź je na całej powierzchni miski.
4. wlej mieszankę jajeczno-mleczną. gotuj w trybie "Pieczenia" przez 30 minut.
5. Nie wyjmuj z miski natychmiast po ugotowaniu, pozwól gotowemu omletowi pozostać w powolnej kuchence przez około 3-5 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g