puszysty omlet w powolnej kuchence

dmuchany omlet jest łatwy do zrobienia w powolnej kuchence! Nie ma to jak pyszny i delikatny omlet na śniadanie! W powolnej kuchence okazuje się niesamowicie bujny. Przy minimalnym wysiłku, gdy pakuję córkę do szkoły, przygotowuję pyszne i satysfakcjonujące śniadanie.
Lisa MAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 8 g
tłuszcze 45 % 9 g
węglowodany 15 % 3 g
128 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Jajka posolić i ubić trzepaczką, aż utworzy się mała piana.
2. Wlej mleko i wymieszaj.
3. W misce multicookera rozpuść masło, rozprowadź je na całej powierzchni miski.
4. wlej mieszankę jajeczno-mleczną. gotuj w trybie "Pieczenia" przez 30 minut.
5. Nie wyjmuj z miski natychmiast po ugotowaniu, pozwól gotowemu omletowi pozostać w powolnej kuchence przez około 3-5 minut.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy