skład / składniki
metoda gotowania
rozłóż śmietanę w misce, wlej cukier i sól, dodaj masło, po stopieniu.
rozbij jajka do osobnego pojemnika, ubij je mikserem.
Połącz mieszaninę śmietany z jajkiem, delikatnie mieszając trzepaczką. Tutaj przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszaj trzepaczką, aż będzie gładka. Ciasto okaże się gęstą śmietaną.
jajka na twardo kroimy w drobną kostkę. Umyj zieloną cebulę i posiekaj ją ostrym nożem. Połącz składniki w jednej misce, sól i pieprz do smaku, wymieszaj.
na tym etapie przygotowujemy ciasto do pieczenia, dla którego smarujemy miskę multicookera olejem roślinnym, wylewamy połowę ciasta, rozprowadzamy nadzienie jajeczno-cebulowe i napełniamy resztą ciasta.
Wybierz program "Pieczenie", ustaw czas - 1 godzinę. Aby wierzch ciasta nie był zbyt mokry, należy pamiętać o otwarciu zaworu w powolnej kuchence na około 15-20 minut przed gotowaniem.
podawaj ciasto na stole na gorąco, dekorując świeżymi ziołami i uzupełniając warzywami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g