mięso borsuka w powolnej kuchence

Borsuk gotowany w powolnej kuchence. Pyszne i nie trudne! Jeśli w kuchni jest Multicooker, pozwól mu pracować dla chwały - zgaś borsuka suszonymi śliwkami. Jest pyszny i oryginalny! Przyda się tym gospodyniom domowym, których mężowie lubią polować.
Swetlja4okAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 6 g
tłuszcze 35 % 8 g
węglowodany 39 % 9 g
139 kcal
IG: 78 / 0 / 22

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 50 min

pokrój wstępnie umyte i dokładnie oczyszczone mięso z tłuszczu na duże kawałki, marchewki na kostki , cebulę na pół pierścienia. Wlej olej roślinny do miski multicookera i rozłóż przygotowane składniki. Wybierz tryb "smażenie" i mieszając gotuj przez około 15 minut.

dodaj paprykę, czarny pieprz, sól, liść laurowy, koncentrat pomidorowy, wymieszaj.

pokrój śliwki na pół i dodaj również do pozostałych składników. Napełnij wszystko bulionem, gotuj na wolnym ogniu przez 60 minut, zmieniając tryb multicookera na program "duszenie".

smażyć mąkę na złoty kolor i 15 minut przed gotowaniem naczynia wprowadzić do bulionu, dokładnie mieszając. Na tym etapie dodaj posiekany czosnek.

podawaj gulasz ze śliwkami na gorąco, uzupełniając go dodatkiem do ziemniaków, płatków zbożowych lub po prostu sałatką ze świeżych warzyw.

jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Mięso borsuka - 240   kcal/100g

Podobne przepisy