ciasto z galaretką w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
wbij jajka do głębokiej miski, dodaj śmietanę i majonez.
tutaj przesiej mąkę, dodaj sól i sodę. Wymieszaj wszystko trzepaczką, aby uzyskać jednorodną konsystencję, bez grudek.
gotowanie nadzienia:
- opłucz cebulę pod bieżącą wodą, osusz, drobno posiekaj;
- gotowane jajka kroimy w małe kostki, mieszamy z cebulą, solą.
nasmaruj miskę multicookera olejem, wlej 1/2 ciasta, rozłóż na nim nadzienie i napełnij pozostałym ciastem.
pieczemy w programie "Pieczenie" przez 50 minut.
za pomocą Sitka parowego wyjmij ciasto z miski multicookera i pozwól mu trochę ostygnąć.
jedz z apetytem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g