klopsiki ryżowe w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
ryż jest wstępnie ugotowany i spłukany.
wymieszaj ryż z mięsem mielonym, dodaj żółtko.
obierz cebulę, drobno posiekaj i usmaż na oleju roślinnym.
wymieszaj smażoną cebulę z mielonym mięsem, dodaj sól i pieprz.
tworzymy małe kulki.
wlej 1 litr wody do miski multicookera ,zagotuj (na przykład w programie "zupa").
Ustaw ruszt na parę, rozłóż klopsiki i gotuj w programie "Para" przez 25 minut.
podajemy na stole, uzupełniając przystawkę z makaronu (możesz z ziemniaków, kaszy gryczanej, świeżej sałatki - cokolwiek lubisz).
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Mielona wieprzowina - 263 kcal/100g