wieprzowina z kurczaka w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
wymieszaj wszystkie przyprawy i sól w jednym pojemniku. Wlej oliwę z oliwek, dokładnie wymieszaj.
filet umyć pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokryj każdy filet przyprawami i zawiń w folię.
włóż bułki do miski multicookera, piecz w trybie "Pieczenie" przez 45 minut.
po sygnale pozostawiamy mięso w powolnej kuchence na kolejne 15 minut, następnie schładzamy, zawijamy w folię spożywczą i wysyłamy do lodówki na 2 godziny.
pokrój wieprzowinę w plastry i jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g