wieprzowina z kurczaka w powolnej kuchence

ptak według tego przepisu jest dobry zarówno do przystawki, jak i do kanapki. Kurczak z kurczaka jest po prostu niesamowicie pyszny! Soczysty, pikantny, pachnący. Przygotuj-przepis jest bardzo prosty!
homjakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 79 % 22 g
tłuszcze 18 % 5 g
węglowodany 4 % 1 g
136 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 15 min

wymieszaj wszystkie przyprawy i sól w jednym pojemniku. Wlej oliwę z oliwek, dokładnie wymieszaj.

filet umyć pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokryj każdy filet przyprawami i zawiń w folię.

włóż bułki do miski multicookera, piecz w trybie "Pieczenie" przez 45 minut.

po sygnale pozostawiamy mięso w powolnej kuchence na kolejne 15 minut, następnie schładzamy, zawijamy w folię spożywczą i wysyłamy do lodówki na 2 godziny.

pokrój wieprzowinę w plastry i jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g

Podobne przepisy