klasyczny sernik w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Za pomocą blendera zamieniamy ciasteczka w okruchy, dodajemy do nich roztopione masło. Mieszać.
2. Rozłóż mieszaninę okruchów i masła w silikonowej formie. Dokładnie ubij i wyślij do lodówki.
3. Ubij ser ze skondensowanym mlekiem i żółtkami, a także dodaj cukier waniliowy.
4. Ubij białka do stabilnych szczytów.
5. Niezwykle delikatnie wymieszaj dwie masy w jedną i włóż do formy, która miała czas stać w lodówce przez 20 minut.
6. Wlej wodę (1 L) na dno multicookera, opuść silikonową formę i piecz w trybie "Pieczenia" przez 40 minut.
7. Po odstawieniu sernika na 40-60 minut z zamkniętą pokrywką i 5 godzin w lodówce.
podawaj na stole, dekorując według uznania.
miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g