Główne składniki
podstawa deseru składa się z kruchego ciasta i masła. W niektórych przypadkach do ciasta dodaje się cynamon, wanilię, mielone orzechy, kakao.
pięć najczęściej używanych składników w klasycznych przepisach na sernik:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
sok z cytryny | 16 | 0.9 | 0 | 3 |
ciasteczka | 510 | 7 | 20 | 69 |
żółtka | 352 | 16.2 | 31.2 | 1 |
nadzienie na smakołyki składa się z twarogu lub miękkiego sera. Pyszny krem pochodzi z mascarpone, Filadelfii, riccota i Almette. Dodaje się do niego śmietanę lub śmietanę, surowe jaja kurze, & nbsp; cukry. Nadzienie uzupełniają owoce, jagody, stopiona czekolada, Skórka z cytryny.
Jak zrobić klasyczny sernik
piękny amerykański deser jest przygotowywany na 2 sposoby: na zimno i na gorąco. Każdy z nich ma swoje zalety i nadaje się do warunków domowych.
pięć najszybszych przepisów na sernik klasyczny:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
Sernik klasyczny z mascarpone | 1 h 40 min | 359 | +184 |
Sernik z twarogiem klasyczny | 1 h 50 min | 219 | +74 |
Sernik klasyczny z lodami | 2 h 10 min | 373 | +12 |
Sernik kremowy klasyczny | 2 h 30 min | 414 | +36 |
Sernik klasyczny z bananem i twarogiem | 3 h 20 min | 248 | +90 |
rekomendacje:
- ciasto składa się z miękkich pokruszonych ciastek i stopionego masła. Produkty są łączone, następnie uzyskaną masę układa się w naczyniu do pieczenia, formuje rękami spód lub spód i boki.
- aby przygotować deser na zimno, ser jest ubijany i łączony z żelatyną. Krem rozprowadza się na podstawie i wysyła do lodówki na 6-8 godzin.
- gorący oznacza pieczenie lub gotowanie deseru w łaźni wodnej. Najpierw baza jest wysyłana do podgrzanej do 180 ° C. Kiedy ciasto się zrumieni, wyjmuje się je i schładza. Rozłóż na nim śmietanę i upiecz naczynie w piekarniku w temperaturze 160-170 . Gotowy smakołyk jest również schładzany w lodówce przez kilka godzin.
- aby nadzienie sernika nie pękło, deser gotuje się w łaźni wodnej. Ta metoda pozwala równomiernie podgrzać obrabiany przedmiot ze wszystkich stron. Aby to zrobić, formę z sernikiem zanurza się w głębokim naczyniu z wodą i wysyła strukturę do piekarnika nagrzanego do 160 ° C przez 60-80 minut.
- gotowe danie układa się na płaskim naczyniu i kroi. Aby cięcie było równe, użyj ostrego gorącego noża.
uczta jest ozdobiona jagodami, startą czekoladą, plasterkami owoców, liśćmi mięty.
klasyczny sernik ozdobi świąteczny stół i przyjazną herbatę.