Sernik Snickers bez pieczenia

pyszne, oryginalne, piękne, na wakacje! Sernik Snickers zgodnie z tym przepisem jest przygotowywany bez pieczenia, nadzienie jest stabilizowane przez dodanie żelatyny. Okazuje się, że ma piękny kolor, bogaty smak i zawiera tylko trzy składniki. Wierzch ozdobiony jest karmelem z orzeszkami ziemnymi.
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 8 g
tłuszcze 35 % 23 g
węglowodany 52 % 34 g
381 kcal
IG: 6 / 27 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sernik Snickers bez pieczenia? Przygotuj produkty do bazy. Ciasteczka są odpowiednie dla kruchej czekolady. Jeśli masz tylko zwykłe, zwiększ ilość kakao. Weź olej najwyższej jakości, naturalny, bez tłuszczów roślinnych, zgodny z GOST.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozdrobnij ciasteczka w dowolny sposób. Możesz użyć dyszy do blendera, możesz użyć maszynki do mięsa lub, jak to zrobiłem, wałka do ciasta. Aby to zrobić, włóż ciasteczka do torby i dobrze przebij je wałkiem do ciasta. Ciasteczka powinny zamienić się w jednorodną kruszonkę. Wlej go do miski, dodaj proszek kakaowy. Wymieszać.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozpuść masło w dowolny sposób. Topiłam w kuchence mikrofalowej. O tym, jak to zrobić poprawnie, a także o innych metodach, przeczytaj na końcu przepisu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej masło do okruchów ciastek. Wymieszaj, powinieneś uzyskać jednorodną masę, podobną do surowego piasku. Wlej go do formy. Użyłem pierścienia o średnicy 16 cm, dno zrobiłem z folii. Im szerszy masz kształt, tym niższy będzie sernik. Ubij okruchy szklanką, tworząc spód i boki. Jeśli twój kształt ma większą średnicę, możesz nie robić boków, ponieważ okruchy będą mniejsze. Wyjmij formę z podstawą do lodówki, aby ustabilizować.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gdy baza stwardnieje, przygotuj nadzienie. Przygotuj dla niej jedzenie. Ser nadaje się do każdego twarogu, takiego jak Violette, Cremette, Almette. Możesz sam ugotować skondensowane mleko lub użyć zakupionego. Wybierz wysokiej jakości, sprawdzone mleko skondensowane. Bez tłuszczów roślinnych i dodatków do żywności. Kompozycja powinna zawierać tylko dwa składniki: mleko i cukier. Ostatecznie smak i jakość gotowego dania będzie zależeć od jakości skondensowanego mleka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Namocz żelatynę w niewielkiej ilości zimnej wody. Użyłem szybkiego działania, ale w ogóle każdy się nada. Od rodzaju żelatyny zależy tylko czas jej namoczenia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż mleko skondensowane do miski i ubij mikserem, aż będzie puszyste.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj twarożek do ubitego skondensowanego mleka. Ubij je razem, aż będą gładkie. Lepiej, jeśli ser ma temperaturę pokojową-mieszanie będzie łatwiejsze i szybsze.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozpuść spęcznioną żelatynę do stanu płynnego. Możesz w kuchence mikrofalowej, możesz na kuchence. Dodaj do masy serowej.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wymieszaj.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wyjmij formę z podstawy z lodówki. Włóż do niego nadzienie, spłaszcz górę. Skończyło się na dość gęstej masie, ponieważ mleko skondensowane było bardzo gęste, ale nie wpłynęło to na smak sernika. Sernik wstaw do lodówki na 4 godziny. W tym czasie całkowicie się stabilizuje.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Po kilku godzinach zacznij gotować karmel. Przygotuj dla niej jedzenie. Weź najgrubszy krem-33-35%. Olej jest również naturalny i wysokiej jakości, bez substytutów. Orzeszki ziemne najlepiej stosować smażone. Mam słony, więc nie dodałem soli do karmelu.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Jak zrobić karmel? Namocz żelatynę. Wlej cukier do rondla z grubym dnem. Umieść go na dużym ogniu. Lekko potrząsając kadzią, poczekaj, aż cukier się stopi. Nie musisz przeszkadzać, po prostu go obróć. Cukier powinien stać się bursztynowy, nie ciemniejszy-będzie to już spalony karmel. Jednocześnie podgrzej śmietanę prawie do wrzenia.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Gdy cukier zmieni kolor na bursztynowy, wyłącz ogrzewanie i porcjami wlej śmietanę. Uważaj, masa zacznie aktywnie bulgotać. Wymieszać. Ponownie włącz ogrzewanie.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Gotuj karmel na małym ogniu, ciągle mieszając. Jeśli na początku masz grudki, to w porządku — podczas gotowania się rozproszą. Gdy karmel będzie gładki, włóż do niego masło. Gotuj, aż całkowicie się rozpuści. Wyłącz ogrzewanie.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dodaj spuchniętą żelatynę. Nie trzeba go topić — stanie się to w gorącej masie. Jeśli Twoje orzeszki ziemne nie są słone, dodaj szczyptę soli. Wymieszaj i pozostaw karmel do ostygnięcia.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Gdy jest ciepły, wlej do niego orzeszki ziemne. Surowe orzechy wstępnie usmażyć na suchej patelni i obrać. Wymieszać.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Wyjmij sernik z lodówki. Wlej karmel z orzechami na wierzch, spłaszcz. Wstaw do lodówki na kilka godzin.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Uwolnij gotowy sernik z formy, przesuwając ostrym nożem między ścianami a ciastem. Nie miałem z tym żadnych problemów, sernik jest idealnie zamrożony. Podawaj, krojąc na porcje. Smacznego!

masło można stopić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej. Jak stopić masło w kuchence mikrofalowej?  pokrój masło na małe kawałki i umieść w specjalnym pojemniku. Aby zapobiec rozpryskiwaniu się oleju po podgrzaniu, przykryj naczynie z olejem ręcznikiem papierowym. Olej należy stopić przy najniższej mocy lub w trybie rozmrażania. Na początku wystarczy pięć sekund. Następnie, jeśli masło jeszcze się nie stopiło, Ustaw ponownie na 5 sekund i uruchom kuchenkę mikrofalową. Powtórz ten proces kilka razy, aż uzyskasz pożądany wynik.
jak prawidłowo stopić masło w kąpieli wodnej? potrzebne będą dwa pojemniki o różnych średnicach. Wlej wodę do dużego i umieść na kuchence. Ustaw mniejszy pojemnik na górze, aby zanurzyć go w około połowie wody. Włóż do niego masło pokrojone na kawałki. Pod wpływem wrzącej wody olej zacznie się topić. Lekko wymieszaj olej, aby przyspieszyć proces. Po całkowitym rozpuszczeniu kawałków masła wyjmij pojemnik z pieca.

dlaczego żelatyna nie twardnieje dobrze, jak uniknąć nieprzyjemnych żelatynowych grudek w naczyniu, a także Przeczytaj wszystkie sekrety i subtelności gotowania w artykule o żelatynie .

ważne!  Rozmiar formy powinien odpowiadać liczbie składników. Jeśli nie masz kształtu o średnicy odpowiedniej do przepisu lub chcesz upiec ciasto lub ciasto o większym lub mniejszym rozmiarze, wykonaj prawidłowe obliczenia i nie popełnij błędu, artykuł o tym pomoże, jak wybrać kształt o pożądanej średnicy .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564   kcal/100g
  • Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne gotowane - 376   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne prażone i solone - 585   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne orzechy - 568   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Ciasteczka kawowe - 589   kcal/100g
  • Ciasteczka waflowe - 540   kcal/100g
  • Ciasteczka Kurabye - 489   kcal/100g
  • Kremowe ciasteczka - 510   kcal/100g
  • Ciasteczka czekoladowe - 406   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Śmietanka 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy