kasza manna bez grudek w powolnej kuchence

ulubiona owsianka dzieci. Gotuj w powolnej kuchence! Kasza manna jest uważana za owsiankę dla dzieci, chociaż dorośli również ją lubią. Jedynym kryterium semoliny jest brak grudek, ponieważ znacznie pogarszają smak i wygląd gotowego dania. Spróbuj ugotować owsiankę w powolnej kuchence zgodnie z tym przepisem i nie martw się o grudki!
KirienaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 2 g
tłuszcze 26 % 6 g
węglowodany 65 % 15 g
126 kcal
IG: 13 / 47 / 40

metoda gotowania

Czas gotowania: 15 min

wlej semolinę do miski multicookera, dodaj cukier, wymieszaj.

wlej mleko i wodę, dodaj połowę masła.

Wybierz tryb "owsianka mleczna" i gotuj przez 10 minut.

kilka minut przed gotowością owsiankę należy wymieszać trzepaczką.

wlej semolinę do porcjowanych talerzy i podawaj na stole z masłem. Nie solę owsianki. Możesz dodać sól do smaku wraz z cukrem.

jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy