kasza manna bez grudek w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
wlej semolinę do miski multicookera, dodaj cukier, wymieszaj.
wlej mleko i wodę, dodaj połowę masła.
Wybierz tryb "owsianka mleczna" i gotuj przez 10 minut.
kilka minut przed gotowością owsiankę należy wymieszać trzepaczką.
wlej semolinę do porcjowanych talerzy i podawaj na stole z masłem. Nie solę owsianki. Możesz dodać sól do smaku wraz z cukrem.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g