kasza manna na wodzie w powolnej kuchence

bardzo szybkie i satysfakcjonujące śniadanie. Po prostu spróbuj! Jeśli dzieci chcą kaszy manny na śniadanie, mój mąż i ja chętnie dotrzymujemy im towarzystwa. Owsianka jest delikatna, smaczna, słodka. A to, co najbardziej lubię, to to, że gotowanie zajmuje mi kilka minut-wlać, wymieszać, nacisnąć przycisk)) na tym kończą się wszystkie kłopoty. Radzę tę metodę gotowania wszystkim właścicielom multicookera.
maasikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 14 % 2 g
węglowodany 79 % 11 g
65 kcal
IG: 0 / 64 / 36

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

1. Wlej wodę do miski multicookera, wybierz tryb "owsianka", ustaw czas na 10 minut.
2. Kasza manna jest mieszana z cukrem.
3. 10 minut po włączeniu programu dodaj semolinę z cukrem. Nie zapomnij wymieszać.

po sygnale dźwiękowym wlej owsiankę do talerzy i włóż do każdego mały kawałek masła.

kompozycja zawiera multistakany. Możesz dostosować gęstość owsianki dla siebie.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy