budyń twarogowy z kaszą manną w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oddziel białka od żółtek, ubij białka w pianę, stopniowo dodając cukier.
Krok 2:
Twarożek przepuszczamy przez sito
Krok 3:
Dodaj żółtka, skrobię do twarogu (2 łyżki.łyżki ze zjeżdżalnią, kaszą manną, śmietaną i wanilią). Wszystko dobrze ubij mikserem lub w blenderze
Krok 4:
Dodaj białka do masy twarogowej, nie ubijaj, mieszaj łyżką okrężnymi ruchami.
Krok 5:
Posmaruj miskę wolnowaru masłem.
Krok 6:
Stopniowo rozprowadzamy powstałą masę łyżką do miski multicookera. Ustawiamy tryb-Pieczenie. Po zakończeniu gotowania wyłącz powolną kuchenkę, ale nie otwieraj pokrywy, Pozwól na pieczenie przez 40-50 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g